Stoelshiatsu

Gezond zijn en je lekker in je vel voelen is een samenspel van lichaam en geest.

Veel mensen ervaren in hun dagelijkse leven en op hun werkplek spanning of stress.

Het lichaam en de geest worden dikwijls overbelast met als gevolg: lichamelijke klachten zoals nek, rug- en schouderklachten. De spanning slaat als het ware vast op de spieren en gewrichten. Zelfs het lang zitten op een stoel, al dan niet achter een computer belast de spieren.

Velen kennen de klachten R.S.I., de tenniselleboog en de frozen shoulder, maar ook hoofdpijn en migraine zijn vaak het gevolg van spanning of overbelasting.

Het lang en vaak herhalen van (kleine) bewegingen zorgen voor verzuring in het lichaam en dit geeft o.a. bovengenoemde klachten.

Stoelshiatsu, soms ook stoelmassage genoemd heeft zich ontwikkeld uit de Chinees-Japanse traditie. Ook deze massage wordt weer op de ‘Zen’ manier uitgevoerd. Het is een laagdrempelige methode om met Shiatsu in aanraking te komen.

Een stoelshiatsu behandeling duurt ongeveer 30 minuten.
De eerste behandeling kan iets langer duren omdat er eerst een kennismakingsgesprek plaatsvindt. De behandeling vindt plaats op de stoel. U hoeft zich niet uit te kleden.

Er wordt behandeld op een speciaal daarvoor ontwikkelde stoel die alle ledematen ondersteunt, zodat het lichaam zich goed kan ontspannen. Tijdens de stoelmassage oefen ik druk uit op de meridianen die de interne energiehuishouding beïnvloeden. Zo worden eventuele blokkades opgeheven en zwakke plekken versterkt. Hierbij is er aandacht voor de nek, schouders, armen, handen, rug en hoofd.

De behandeling bestaat uit het inleunen met vingers, duimen en handpalmen, ook worden er enkele strekkingen toegepast. Door de behandeling zullen spanningen van de spieren verminderen en zelfs verdwijnen.

Stoelshiatsu helpt bij klachten als:

  • Rug–, nek- en schouderklachten
  • Hoofdpijn en migraine
  • Menstruatieklachten
  • Chronische klachten
  • Slaapproblemen
  • RSI
  • Depressie etc.

Stoelshiatsu is een goed alternatief voor iemand die niet in staat is gedurende een uur op de mat te liggen of die een verkorte behandeling wil.