Zenshiatsu

Shiatsu is een techniek om de energiebalans in het lichaam te herstellen. Ik doe dit vooral met behulp van mijn handen, soms met mijn ellebogen, knieën en voeten. Ik geef shiatsu op de mat (voor mensen die dit lastig vinden kan het ook op de tafel) en volg hierbij de meridianen in het lichaam. Je kunt je het meridianenstelsel voorstellen als een glasvezelnet, het geeft vooral informatie door. Het is een gesloten systeem waarbinnen energie door het lichaam circuleert. Binnen deze meridianen wordt de energie gereguleerd in wisselwerking met de organen, spieren, weefsels e.d. en het innerlijk gevoelsleven.

In mijn behandeling breng ik de energie in balans, waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt versterkt. Door de verbinding van het meridianenstelsel met het fysieke lichaam en het innerlijk gevoelsleven kan shiatsu bij allerlei klachten ingezet worden. Zowel bij fysieke klachten als psychische/emotionele klachten. Daarnaast treedt er vaak een bewustwording op waarom bepaalde klachten ontstaan, en krijg je meer contact met je eigen lichaam.. en dus met jezelf. Je lichaam kan je bewuster maken van jezelf.

Shiatsu is dus ook preventief een heel goed middel om te werken aan je gezondheid. Belangrijk, omdat de verantwoordelijkheid voor de gezondheid steeds meer bij jezelf wordt gelegd door de overheid en gezondheidszorg. Dus ook zonder klachten te hebben is het goed om regelmatig eens een shiatsu behandeling of massage te ondergaan om gezond te blijven.

Het afgelopen decennium heeft Shiatsu veel bekendheid verworven. Het is een zeer waardevolle behandelmethode voor allerlei klachten van lichamelijke en psychische aard en voor het verbeteren van de algemene gezondheid. Shiatsu kan helpen bij zowel fysieke, als geestelijke klachten.

Daarnaast is Shiatsu een goede manier om even heerlijk te ontspannen en aan jezelf toe te komen. Het werkt preventief om je gezond te blijven voelen.