Dorntherapie

De Dorn-methode is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling, die klachten voortkomend uit scheefstand van benen, bekken en/of wervels op een eenvoudige manier oplost.

Veel bewegings- en functiebeperkingen in gewrichten, beenderen en spieren, vinden hun oorzaak in een beenlengteverschil. Dit wijst bijna altijd op een verschuiving van een van de darmbeenderen ten aanzien van het sacrum en soms zijn ook de knieƫn en enkels hierdoor wat uit balans. De wervelkolom, spieren en gewrichtsbanden passen zich bij de situatie aan met alle gevolgen van dien.

Scheefstand (98% v.d. mensen) ontstaat fysiek door trillingen, bv. door autorijden, door de benen over elkaar heen te slaan als men zit en door eenzijdige belasting. Het kan prenataal of door de geboorte ontstaan, maar ook door trilling van elektrische apparatuur en mobiele telefoons.. deze trillen door in het eigen lichaam.

Daarnaast is er natuurlijk de stressfactor die de drukte van de hedendaagse maatschappij met zich meebrengt. Hierdoor kan men niet zo gemakkelijk leven vanuit de eigen balans, met als gevolg klachten in het lichaam.

Tijdens een behandeling worden eerst de beenlengten gecorrigeerd en worden de energieblokkades, die ontstaan door de ruimten binnen de gewrichten, opgeheven. Daarna wordt vanaf de heupen het lichaam weer rechtgezet door manipulatie van de wervels..van onder tot boven. Schouders, sleutelbeenderen, armen en vingers worden hier allemaal in meegenomen.

De behandeling eindigt met de Breuss-massage, oftewel tussenwervelschijfmassage. Deze heeft als doel de kwaliteit van de tussenwervelschijven te verbeteren, ervan uitgaande dat iets wat gedegenereerd is ook weer hersteld kan worden. Door het gebruik van St. Jansolie in combinatie met zijdepapier en strijkingen zetten de tussenwervelschijven zich beter uit en worden ze zachter en elastischer.. waardoor de wervelkolom zich nog beter kan strekken.